lynlader

ladning

Lynhurtig opladning kan fremme udbredelsen af elbiler

Endnu flere ville vælge eldrevne biler, hvis der var flere og især hurtigere ladestandere. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov for Circle K.

Hver femte danske bilist overvejer at anskaffe sig en elbil eller en plug-in hybridbil inden for det kommende år, mens kun 14 pct. overvejer at anskaffe sig en benzin- eller dieselbil. 

Potentielt kunne en endnu større andel af bilister ønske sig en elbil. De vigtigste faktorer for at fremme udbredelsen af elbiler i Danmark er ifølge YouGov-undersøgelsen kortere opladningstid (40 pct.), flere ladestandere (39 pct.) og lavere elpriser (37 pct.). 

Det særlige ved elbiler er usikkerheden om, hvorvidt man løber tør for strøm på turen og skal vente i timevis på en opladning. Og det er faktisk vigtigere for mange end lavere elpriser. Derfor har vi på et par år etableret over 200 kraftfulde lynladepladser på Circle K-stationer i hele landet, så man hurtigt kan oplade sin bil på farten, siger Sisse Follmann, produktchef for El og brændstof hos Circle K.

Læs mere her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/lynhurtig-opladning-kan-fremme-u…